Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 

 


 Την τριετία 2005-2007 εκδόθηκαν από το Ελληνικό ∆ηµόσιο οκτώ δοµηµένα προϊόντα, συνολικής ονοµαστικής αξίας 1.800.000.000 ευρώ. Ανάδοχοι των εκδόσεων ήταν µεγάλες ξένες και ελληνικές τράπεζες, ενώ τα δοµηµένα προϊόντα πωλήθηκαν από τράπεζες και χρηµατιστηριακές εταιρείες στην πρωτογενή αγορά σε Ασφαλιστικά Ταµεία, τα οποία σε 2 περιπτώσεις κάλυψαν το σύνολο της έκδοσης και στις υπόλοιπες µέρος αυτής. Θα πρέπει να τονιστεί, ότι τα περισσότερα ταµεία και ιδιαιτέρως το Ταµείο Επικουρικής Ασφάλισης ∆ηµοσίων Υπαλλήλων, ένα από τα µεγαλύτερα επικουρικά ταµεία της χώρας, είχαν ρευστοποιήσει µεγάλης αξίας οµόλογα σταθερού επιτοκίου, προκειµένου να επενδύσουν τα διαθέσιµά τους αυτά σε δοµηµένα προϊόντα. Από δηµοσιονοµική άποψη, ο δανεισµός αυτός του ∆ηµοσίου µέσω τίτλων του που αγοράζονταν από τα Ασφαλιστικά Ταµεία δεν καταγράφεται στο ∆ηµόσιο χρέος ( Ως ∆ηµόσιο χρέος (χρέος της γενικής Κυβέρνησης είναι ο τεχνικός όρος) ορίζεται το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης (δηλαδή τα έντοκα γραµµάτια και τα οµόλογα που εκδίδει το ∆ηµόσιο για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες του) µείον το ενδοκυβερνητικό χρέος (πρόκειται για τα έντοκα γραµµάτια και οµόλογα του ∆ηµοσίου που κατέχουν τα ασφαλιστικά Ταµεία και άλλοι οργανισµοί του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα). Προκειµένου το δηµόσιο χρέος να εµφανίζεται όσο γίνεται µικρότερο, συµφέρει το ∆ηµόσιο, τα οµόλογά του να αγοράζονται από τα ασφαλιστικά Ταµεία και οργανισµούς του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα. Φυσικά, ανεξάρτητα από το ποιος κατέχει τα οµόλογα, το κράτος, µέσω του κρατικού προϋπολογισµού, θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά που απαιτούνται για τους τόκους και τα χρεολύσια (το µεγαλύτερο τµήµα των ποσών που εισπράττονται από τα οµόλογα που εκδίδονται κάθε χρόνο προορίζεται για την πληρωµή των τόκων και χρεολυσίων παλαιότερων δανείων), ωστόσο στον κρατικό Προϋπολογισµό εγγράφονται κανονικά τα ποσά των τόκων που πρέπει να καταβάλει το Ελληνικό ∆ηµόσιο για τις εκδόσεις αυτών των τίτλων. Ειδικά, όµως, στην περίπτωση των δοµηµένων, το ∆ηµόσιο εξασφάλιζε µεν χαµηλά σχετικά επιτόκια από τις ανάδοχες Τράπεζες, µέσω της υπογραφής συνοδευτικών συµφωνιών ανταλλαγής επιτοκίων, το χαµηλό όµως αυτό κόστος δανεισµού αντισταθµιζόταν από σύνθετες δοµήσεις πάνω στους τίτλους αυτούς, αλλά και από τις προκλητικές υπερτιµολογήσεις κατά την διοχέτευσή τους στα Ασφαλιστικά Ταµεία. Είναι, λοιπόν, φανερό ότι µε αυτές τις µεθοδεύσεις ζηµιώνονταν τα Ασφαλιστικά Ταµεία του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, καθώς αγόραζαν οµόλογα σε τιµές πολύ υψηλότερες της πραγµατικής τους αξίας, τα οποία δεν µπορούσαν να ρευστοποιήσουν µέχρι τη λήξη τους και δεν διαπραγµατεύονταν, παρά τον αντίθετο ρητό κανόνα επενδυτικής συµπεριφοράς των Ασφαλιστικών Ταµείων, στην οργανωµένη Ηλεκτρονική ∆ευτερογενή Αγορά Τίτλων του ∆ηµοσίου. 

Η πρώτη και βασικότερη, λοιπόν, διάσταση του σκανδάλου είναι αυτή που αφορά τις υπερτιµολογήσεις των δοµηµένων προϊόντων: όλα όσα διατέθηκαν την ίδια ηµέρα της έκδοσης, δηλαδή στην πρωτογενή αγορά, πουλήθηκαν στα ταµεία στην ονοµαστική τους αξία, που ήταν πολύ υψηλότερη της πραγµατικής. ∆ιότι, όπως διαπιστώθηκε και από την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής, τα δοµηµένα προϊόντα πωλούνται σε ιδιώτες επενδυτές πάντα σε τιµή χαµηλότερη της ονοµαστικής, καθώς στο συνολικό ποσό της έκδοσης ενσωµατώνεται και η αµοιβή που λαµβάνει ο ανάδοχος.

 Θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι η αγορά δοµηµένων προϊόντων πράγµατι δεν είναι εξ ορισµού επιζήµια: αν ένας επενδυτής γνωρίζει τι αγοράζει, το αγοράζει σε σωστή τιµή και το χρησιµοποιεί για να δηµιουργεί ένα ισορροπηµένο χαρτοφυλάκιο, όλα έχουν καλώς. Όµως, οι διοικήσεις των Ταµείων µας αγόραζαν τα προϊόντα σε υπερβολικές τιµές και δέσµευαν ένα µεγάλο µέρος της κινητής περιουσίας σε τίτλους µη διαπραγµατεύσιµους σε οργανωµένη αγορά, τους οποίους, αν χρειαζόταν να πουλήσουν πριν τη λήξη τους για να εξασφαλίσουν ρευστότητα θα τους πωλούσαν σε τιµές χαµηλότερες της τιµής κτήσης, εγγράφοντας πραγµατική ζηµία. Κατ’ αυτή την έννοια, λοιπόν, οι πωλήσεις δοµηµένων οµολόγων στα ασφαλιστικά Ταµεία, µε τον τρόπο που έγιναν στην Ελλάδα, ήταν πράξεις διασπάθισης δηµοσίου πλούτου, όχι ορθολογικές κινήσεις διαχείρισης αποθεµατικών.

Επιπλέον, η διάθεση οµολόγων στα ασφαλιστικά Ταµεία µε υπερτιµολογήσεις άφησε τεράστια κέρδη στους αναδόχους και στους ενδιάµεσους, που αναλάµβαναν να διαθέσουν τα προϊόντα στα ασφαλιστικά Ταµεία. Αυτά τα κέρδη αποκτήθηκαν αθέµιτα και, από την µέχρι σήµερα διερεύνηση του σκανδάλου, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για ορισµένες περιπτώσεις εµπλεκοµένων χρηµατιστηριακών εταιρειών, ότι εν µέρει κατευθύνθηκαν σε µίζες εµπλεκοµένων και κατά µαρτυρίες ένα µέρος τους έφθασε σε πολιτικά πρόσωπα.

 Ήδη από τον χρόνο αποκάλυψης του σκανδάλου, το 2007, δηµιουργήθηκαν εύλογα ερωτήµατα για τη στάση της τότε πολιτικής ηγεσίας που

 • αφενός είχε την ευθύνη της έκδοσης και κυκλοφορίας στην αγορά των συγκεκριµένων δοµηµένων προϊόντων που σχεδιάστηκαν εξ αρχής µε το σκοπό της ιδιωτικής τοποθέτησης και

• αφετέρου είχε την υποχρέωση εποπτείας των εµπλεκοµένων Ασφαλιστικών Οργανισµών, ιδιαίτερα ως προς την τήρηση της νοµιµότητας στις αποφάσεις των διορισµένων από την τότε Κυβέρνηση ∆ιοικήσεών τους σε σχέση µε την διαχείριση των αποθεµατικών τους.

 Τα ερωτήµατα αυτά επιτάθηκαν και από τον συνδυασµό συγκεκριµένων πραγµατικών περιστατικών, όπως: 

• Η επιλογή του χαρακτηριστικού της ιδιωτικής τοποθέτησης (της έκδοσής τους δηλαδή µε σκοπό να διατεθούν χωρίς δηµόσια προσφορά σε µικρό κύκλο επιλεγµένων επενδυτών2 ) των συγκεκριµένων εκδόσεων του ∆ηµοσίου 

• Η σχεδόν ταυτόχρονη απόφαση µεγάλου αριθµού ασφαλιστικών Ταµείων να επενδύσουν σε ένα άγνωστο µέχρι τότε, νέο και ενέχον ιδιαίτερους κινδύνους προϊόν.

 • Η προηγούµενη αδρανοποίηση των υπαρχόντων και προβλεπόµενων από το νόµο ελεγκτικών µηχανισµών που θα µπορούσαν να αποτρέψουν την υλοποίηση αυτού του σκανδάλου. 

• Αλλά και οι ιδιαίτερες µεθοδεύσεις που συνόδευσαν ειδικά την έκδοση του τελευταίου δοµηµένου προϊόντος, του «περιβόητου» δοµηµένου των 280.000.000 ευρώ της JP Morgan, µέρος των υπέρογκων προµηθειών του οποίου αναλήφθηκε σε µετρητά και κατέληξε σε άγνωστους αποδέκτες

ΣΕΛ.6 Κατ’ αυτή την έννοια, λοιπόν, οι πωλήσεις δοµηµένων οµολόγων στα ασφαλιστικά Ταµεία, µε τον τρόπο που έγιναν στην Ελλάδα, ήταν πράξεις διασπάθισης δηµοσίου πλούτου, όχι ορθολογικές κινήσεις διαχείρισης αποθεµατικών. Επιπλέον, η διάθεση οµολόγων στα ασφαλιστικά Ταµεία µε υπερτιµολογήσεις άφησε τεράστια κέρδη στους αναδόχους και στους ενδιάµεσους, που αναλάµβαναν να διαθέσουν τα προϊόντα στα ασφαλιστικά Ταµεία.. Αυτά τα κέρδη αποκτήθηκαν αθέµιτα και, από την µέχρι σήµερα διερεύνηση του σκανδάλου, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για ορισµένες περιπτώσεις εµπλεκοµένων χρηµατιστηριακών εταιρειών, ότι εν µέρει κατευθύνθηκαν σε µίζες εµπλεκοµένων και κατά µαρτυρίες ένα µέρος τους έφθασε σε πολιτικά πρόσωπα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: 


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΣΥΝΑΨΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΞΑΚΟΥΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΦΡΑΓΚΟ ΕΔΩ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΕΔΩ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ. ΣΤΟ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΑΛΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΥΦΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΑΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΙΝΑΞΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (PSI);

ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΜΠΑΤΙΡΗ ΑΣΦΑΛΗΣΤΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΤΟΝ ΕΦΚΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 72 ΕΤΗ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.

ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΕΝΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 2,5 ΔΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΜΑΣΚΑΡΩΜΑ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΝΤΟΡΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΣΥΛΙΕΣ. ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ  ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΑΔΙΚΟ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΩΣΟΥΝ. ΜΕΤΑ ΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣ ΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ ΑΔΙΚΟ.

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΗΣΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ 

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 


ΠΗΓΗ: https://erifylh.blogspot.com/2020/09/blog-post_2.html


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.

ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΚΑΘΕ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΨΕΥΤΟΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Η ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΣΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙΣ ΜΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΣΟΥ 

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΟΡΘΙΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ.

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΟΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ; TI ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.



Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ, Τ.Κ. 27131, ΕΛΛΑΣ

Τηλ. +30 2621044277, Ε-mail: esydpdp@gmail.com


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 6979019716 
  ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ 6993013015.




ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

              ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ  



           
ΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ   

                                      


          

         ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ




Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ 

ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ,
 
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

1. ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr
2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr


=======================
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ-
Ε.ΣΥ."


=======================
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:


=======================
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
=======================

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:

=======================
ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ: https://www.aitherikigrafi.gr/

=======================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS
=======================

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» .

=======================
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:


ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ" – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» - ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015


1. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: http://www.artemis-sorras.gr/
2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr/
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr/
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr/
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr/
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ:
https://eleysisradiotv.blogspot.com ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r... ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8...


ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ Facebook

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ Twitter


Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 27 ΑΜΑΛΙΑΔΑ Τ.Κ. 27200, ΕΛΛΑΣ
Τηλ. 26220 29022, Ε-mail: e.sy.amaliados@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια